« terug naar vorige pagina

Griepvaccin ’22

Zaterdag 19 november vindt de jaarlijkse griep – en pneumokokken vaccinatieronde op de huisartsenpraktijk plaats. Als u voor een griepprik in aanmerking kunt u begin november de uitnodigingsbrief via de post verwachten. Bent u geboren tussen 1 januari 1953 en 31 december 1956 (66 tot en met 69 jaar) dan ontvangt u ook een uitnodiging voor de pneumokokken vaccinatie. Het kan dus zijn dat u meerdere oproepen ontvangt.

Om de doorstroom tijdens de vaccinatieronde te bevorderen én met het oog op de oplopende Coronabesmettingen, is de dag ingedeeld in tijdvakken. Op uw uitnodigingsbrief kunt u lezen binnen welk tijdvak u op de praktijk verwacht wordt. Er is vooraf goed nagedacht over deze planning. Zo is er niet alleen gekeken naar de alfabetische volgorde van uw achternaam maar ook naar het type vaccin(s) waarvoor u in aanmerking komt. We vragen u dan ook het aangegeven tijdvak te respecteren.

Om de dag geordend te laten verlopen vragen we u het volgende:

  • Blijf thuis en maak een nieuwe afspraak bij één of meer van de volgende klachten: verkoudheid, keelpijn, niezen, hoesten, moeilijk ademen, opeens niets meer ruiken of proeven, temperatuur boven 37,5 graden
  • Neem de ontvangen uitnodiging(en) mee naar de afspraak zodat wij de registratie compleet kunnen maken.
  • De prikken worden in uw bovenarm gezet, het is fijn als u kleding draagt waarbij uw bovenarm snel ontbloot kan worden.

Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de praktijk via de mail: info@huisartsenpraktijkasperen.nl. Als u mailt voorkomt u overbezetting van de telefoonlijn. Let op: dit mailadres is niet bedoeld voor medische vragen, hiervoor kunt u de assistente bellen.

Meer informatie over de griepprik
Meer informatie over de pneumokokkenprik