« terug naar vorige pagina

Wat kunt u doen bij vragen over ziekte en gezondheid die niet gaan over Corona?

Bent u of uw naaste bezorgd over uw klachten of gezondheid? Twijfelt u of iets kwaad kan? Kijk dan eerst op Thuisarts.nl.Daar leest u wat u kunt doen en of u de huisarts moet bellen.

Twijfelt u toch nog? Of worden uw klachten erger? Bel dan onze praktijk. Ook tijdens deze Coronacrisis kunt u in dat geval altijd uw huisarts bellen.

Ga NIET naar uw huisarts toe. Bel onze praktijk.

Zoals u gewend bent, zal de assistente u vragen stellen. Zo weet zij welke zorg op dat moment het beste bij u past, bijvoorbeeld een advies via de telefoon, een afspraak met de huisarts op de praktijk of bij u thuis. Of soms hulp van een andere zorgverlener.

Door Corona en de maatregelen is het niet altijd verstandig dat u naar de praktijk komt. Of dat de huisarts bij u thuiskomt. Misschien wilt u dit zelf ook liever niet, bijvoorbeeld omdat u een zwakke gezondheid heeft.

Onze huisarts overlegt met u wat in uw situatie het beste is. Samen met u bekijkt zij hoe het voor u zo veilig mogelijk kan. Dat is extra belangrijk tijdens deze Coronacrisis.

Onze huisarts heeft nog andere manieren om uw klachten te beoordelen en u het beste advies, behandeling of begeleiding te geven. Bijvoorbeeld door te bellen met u. 

Als blijkt dat u toch moet komen, dan zorgen wij altijd dat dat veilig kan. Wij zorgen ervoor dat u geen risico op besmetting loopt. Dit doen wij door ervoor te zorgen dat u niet dichtbij iemand komt die (mogelijk) corona heeft. Bijvoorbeeld door af te spreken dat u op de praktijk komt als er geen andere mensen zijn. 

Ook als de huisarts naar u toe moet komen zorgt de huisarts dat zij u niet kan besmetten.

Soms heeft u regelmatig begeleiding en controle nodig. Bijvoorbeeld als u diabetes of een longziekte heeft. Door Corona worden veel afspraken uitgesteld. De huisarts en de praktijkondersteuner bekijken samen hoe u toch zoveel mogelijk de zorg kunt krijgen die u nodig hebt. Vaak gaat dat via de telefoon.

Dus, ook tijdens de Coronacrisis geldt:

  • Maak u zich zorgen over uw gezondheid? Heeft u klachten?
  • Kijk op Thuisarts.nl of u er zelf iets aan kunt doen.
  • Op Thuisarts staat vaak ook wanneer u ons of een specialist beter kunt bellen.  
  • Bel of zoek gerust contact met ons of uw specialist bij klachten. Dat blijft belangrijk, ook in deze Coronatijd.
  • Komt NIET naar de praktijk.